Waarom zou je webteksten laten schrijven?

Stel je komt op een website en ziet in één oogopslag wat de bedoeling is? Blijf je dan lezen, wint je nieuwsgierigheid, of klik je direct weg? Recent en heel uitgebreid onderzoek van Stanford University heeft laten zien dat 95,4% van de mensen direct weg wanneer men niet binnen 2 seconden ziet waar het over gaat en belangrijker, of er iets te halen valt voor de bezoeker.

Woorden die prikkelen tot verder lezen

Wat jij wilt is toch dat je bezoeker óf verder leest óf actie onderneemt. Veel meer smaken kent de gemiddelde zoeker op internet niet. Een beetje vreemd woord misschien maar mensen zijn klikgeil. Zo snel als we kunnen proberen we de informatie te vinden op de pagina om maar door te kunnen klikken. Zie je dat je al wilde klikken op één van de twee vorige woorden ... misschien heb je het zelfs wel geprobeerd.

Goed geschreven webteksten dwingen de lezer tot actie

Goede webteksten, in veel gevallen geoptimaliseerde SEO teksten, zijn meer dan alleen maar teksten. Het zijn speciaal voor de lezer geschreven teksten met, idealiter, 2 doelen. Het eerste is blijven lezen tot aan de actieknop (klikken !!!) en het tweede is de lezer daadwerkelijk te laten klikken. En klikken, beste mensen, blijkt uit onderzoek, doen we het liefste. Vooral klikken zonder risico. Want van klikken met risico (denk hier aan het insturen van gegevens bijvoorbeeld) worden we dan weer nerveus. 

Bedenk: wat is het doel van je webteksten?

Tips en tricks taalspeeltuin webtekstenBij het schrijven van seo teksten, webteksten, moeten we een aantal zaken goed in de gaten houden. We moeten doelen stellen, niet alleen waar moet de tekst aan voldoen, belangrijker nog, wat willen we dat de lezer gaat doen. Informeren is geen kunst; honderden, duizenden websites met informatie. Daadwerkelijk converterende webteksten, websites is weer een heel ander verhaal. Denk eens bij het schrijven van een seo tekst aan het volgende:

 • Wat is het keyword waarop je gevonden wilt worden
 • Bedenk wat je wilt dat je klant op jouw pagina moet gaan doen
 • Schrijf je tekst volledig in dienst van deze actie
 • Geef jouw klant de mogelijkheid om zonder risico verder te klikken
 • Leid je klant naar de call-to-action, naar de volgende klik

Zelf je webteksten schrijven of het ons laten doen

Wanneer je deze stappen volgt kan jij ook seo teksten, webteksten schrijven. Maar je hebt het waarschijnlijk al gemerkt ... dat kost tijd, heel veel tijd. Daarom is het uitbesteden van het schrijven van webteksten vaak de meest verstandige beslissing. Toegegeven, het kost geld. Je kunt het ook als een investering zien. En dan is het ineens veel beter te verteren. Dus ... klikken maar naar de volgende pagina en lees eens wie wij zijn voordat je ons jouw opdracht gunt.

O ja, eerst even je website checken 

Wij schrijven teksten die converteren, doen we al jaren. We zijn er wel achter gekomen dat we soms schrijven voor niets. Hoe we dat bedoelen? Wij schrijven seo teksten, webteksten die jouw klanten lezen, echt lezen. En daarna klikken ze verder, daar waar jij ze wilt hebben. Toch merken we dat er veel website eigenaren denken dat ze er zijn met professionele webteksten al zijn. Dat de site het vanzelf wel gaat doen: ik heb een nieuwe website, professionele seo teksten, nu kom ik op 1 in Google. Wij weten al heel lang dat het zo helaas niet werkt. Je site moet technisch in orde zijn. Dit doen we niet voor je. Wat we wel aanbieden is een grondige check van je website en leveren tegelijk met onze teksten een verbeterplan aan. Kosten ... 10 euro. 

Wat zou je nu willen doen?

Klik hier om naar de pagina - over ons - te gaan en lees wie wij zijn en wat wij doen

Klik hier om te kijken wat een website check up inhoud

Klik hier om direct een tekst te bestellen

Je ziet, je kunt rustig en zonder gevaar doorklikken.

Wij hebben geschreven voor

taalspeeltuin - onze vorige klanten - wij schrijven webteksten
 • Victor Hendriks

  Top teksten.
 • Yvonne en Pascal

  4000 woorden over afvallen, onze nieuwe site. Aanrader
 • Mohammed Al Khatabi

  Super service. Voor 12 sites teksten besteld. Super service
 • Patrick van der Heijden

  Doe al jaren zaken met Christiaan en Ines, eerst via Amsterdam en nu weer rechtstreeks. Waar jullie ook naartoe gaan, ik volg.
 • Robert van Gulik

  Niets gelogen, top tekst
 • Twan Verhoeven

  Ik wilde zelf optimaliseren dus bestelde 1500 woorden unieke tekst.
 • Jan van de Bongard

  Heb 4 verschillende websites en ook voor nr 5 kom ik bij jullie terug.
 • Rick Versluis

  Goede service, alle teksten binnen voor de afgesproken tijd gemaild
 • Angela en Jan Majoor

  Verschillende bedrijven offertes opgevraagd maar jullie helderheid spreekt me gewoon aan. No nonsens, gewoon leveren wat gevraagd wordt. Een verademing.
 • Carla Oosterhuis

  8 SEO geoptimaliseerde teksten voor mijn receptenblog. Wat een creativiteit. Dankjewel

Tekst bestellen

(maximaal 5 per keer)

Copyright 2005 - 2018 - De Taalspeeltuin