Tekst in panel over ons De Taalspeeltuin

Over ons en waar we vandaan komen

Zie hier een mooie foto in de buurt van ons kantoor ... waar we gewerkt hebben. Met de nadruk op hebben, want we zijn weer terug in het door ons zo geliefde Brabant. Hoe het zo gekomen is, onze reis zeg maar willen we je graag vertellen. 

In de zomer van 2004 zaten we met vrienden in onze tuin te praten over het wel een wee van onze zaken. Ik was druk bezig met mijn eigen assurantiekantoor en Ines zat, heel vooruitstrevend destijds, als marketing specialist bij een advocatenkantoor in Tilburg. Omdat ik het idee had dat de grote jongens zoals Aegon, ASR en anderen markt lieten liggen wanneer het ging om arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, had ik mijn eigen website(s) opgezet om leads uit de markt te halen. Destijds kon je nog met een goed verhaal, nog meer verhalen en linkbuilding aardig omhoog komen in Google. En veel van mijn tijd ging dan ook op aan het schrijven van verhalen - teksten voor mijn websites. Wat ik toen al wist, was dat je unieke teksten moest schrijven. Mijn websites scoorden als een gek en de leads waren meer dan ik kon verwerken. Lag het nu aan mijn teksten of hadden we de markt gewoon mee. Al pratend hierover met onze vrienden kwamen we tot de conclusies ... gewoon uittesten. Dus ook gaan schrijven voor de bedrijven van onze vrienden. Kantoorartikelen - beleggingen, van alles wat. Wat bleek, ook deze sites begonnen te stijgen in Google door het toevoegen van meer unieke teksten. Met het steeds moeilijker wordende regiem om te werken als assurantiekantoor, als kleine één-pitter, kwam het plezier van het schrijven. En langzaam alle bedrijfsactiviteiten omgebouwd naar het schrijven van teksten in plaats van het verkopen van AOV's. De lol bleef en de klanten stroomden toe. Zoveel zelfs dat halverwege 2007 ook Ines fulltime ging schrijven. We schreven tegen de klippen op en we kregen ook bekendheid bij een groot reclame en marketing kantoor in Amsterdam. Zij deden ons begin 2008 een aanbod om exclusief voor hen, en natuurlijk hun klanten te gaan schrijven. Het aanbod was te mooi om af te slaan en dus ... waren we 4 dagen per week in een schitterend kantoor in Amsterdam - Zuid te vinden. 

We hadden intussen wel onze eigen naam ... een knipoog naar de eerste periode dat we over onze ideeën hadden gepraat, namelijk onder het genot van een drankje en een hapje in onze eigen tuin. De naam Taalspeeltuin was geboren, een naam die we sinds 2005 met trots voeren. 

Halverwege 2017 werd het reclame en marketing kantoor overgenomen door een Amerikaans bedrijf en de cultuur veranderde. Van 4 dagen op kantoor moesten het er 5 worden, van 10 uur beginnen tot 19 uur werken om buiten de files om te rijden moest het 8 uur tot 17 uur worden enzovoorts. Voor ons de lol eraf, dus de stap genomen om weer onder onze oude naam verder te gaan met schrijven. Wel even een paar maanden rust genomen omdat deze hele overstap met al het gedoe eromheen ons niet in de koude kleren was gaan zitten. Tevens het besluit genomen om voortaan alleen maar leuk werk aan te nemen, werken voor het midden- en kleinbedrijf. En ook onze schrijfmarkt af te bakenen, schrijven over wat ons interesseert of waar we ons in willen ontwikkelen. 

Tot zover ons verhaal, we luisteren graag ook naar jouw verhaal, bij voorkeur per mail en wie weet in een later stadium in Brabant op de koffie.

Groet,

Christiaan en Ines

Christiaan van Dool

Christiaan van Dool - tekstschrijver - eigenaar Taalspeeltuin
Tekstschrijver - mede eigenaar De Taalspeeltuin - financieel - techniek - sport - sales
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ines van Dool - de Groote

 Ines van Dool - tekstschrijver - eigenaar Taalspeeltuin
Tekstschrijver - mede eigenaar De Taalspeeltuin - financieel - mode - voeding - webdesign
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2005 - 2018 - De Taalspeeltuin